Beter rekenen

Wil je kind beter leren rekenen, op 1F, 2F of 3F niveau?

Leren-plus Beter rekenen
 • Heeft je kind moeite met rekenen?
 • Maakt hij veel rekenfouten?
 • Haalt je kind onvoldoendes op rekenen?
 • Heeft je kind rekenangst?
 • Voelt je kind zich onzeker met cijfers?
 • Heeft je kind meer uitleg nodig?
 • Is je kind lang bezig met zijn rekensommen?

Herken je dit in je kind? Dan kan ik helpen. Ik ben Marinka Asjes en graag leer ik jouw kind beter rekenen. Dat doe ik door mijn trainingen zoveel mogelijk op de behoefte van de leerlingen aan te sluiten. Maatwerk dus, waarbij we efficiënt met de tijd omgaan door iets wat hij al beheerst over te slaan of kort te behandelen en daardoor maximaal leerresultaat halen

Beter rekenen bij Leren-plus in Leeuwarden

Aansprekende lessen

Tijdens de training Beter rekenen geef ik aansprekend les over basisberekeningen, procenten en breuken. Ook leg ik uit hoe verhaalsommen werken zodat je kind het daarna helemaal zelf kan doen. Mijn kracht is dat ik dat met humor doe en je kind uitdaag.

Basistraining

De basistraining Beter rekenen bestaat uit vier lessen op niveau 1F, 2F of op 3F. Naast optellen, aftrekken en vermenigvuldigen, behandel ik ook waar de meeste leerlingen moeite mee hebben: procenten, breuken, het decimaal stelsel en verbanden.

Leren-plus Beter rekenen Leeuwarden

Zelf aan de slag

Naast mijn uitleg, gaat je kind zoveel mogelijk zelf aan de slag met opdrachten. Dit kunnen opgaven uit eigen schoolboeken zijn of door ons ontworpen opdrachten. Een les duurt zestig minuten.  Veel oefenen helpt om rekenvaardigheden aan te leren die nodig zijn voor de examenvakken, daarom is het belangrijk om minstens twee keer per week te komen.

Waarom een buitenschoolse rekentraining doen?

Leerlingen hebben zowel op school als in hun dagelijkse leven een goede rekenvaardigheid nodig. Door Corona maar ook bezuinigingen in het onderwijs, is daar tijdens de lessen niet altijd genoeg tijd en aandacht voor. Toch moeten leerlingen inzicht en vaardigheden hebben of krijgen op het gebied van rekenkundige, wiskundige en meetkundige uitdrukkingen, tekeningen en schema’s, tabellen, grafieken en opdrachten voor computer en rekenmachine. Ook moeten ze aan wiskunde gerelateerde informatie kunnen herkennen, interpreteren en gebruiken. Je kind moet aan een referentieniveau voor rekenen voldoen om zijn diploma te halen.

 • Eind basisonderwijs moet je rekenen op 1F niveau beheersen
 • Eind vmbo basis of kader is het niveau 2F verplicht
 • Eind vmbo theoretisch, eind havo, eind mbo-4 is 3F niveau verplicht
 • Eind vwo is 4F niveau verplicht

Wiskunde in het pakket?

Voor leerlingen met wiskunde in het pakket zijn de rekenvaardigheden geïntegreerd in de eindtoetsing van wiskunde. Leerlingen zonder wiskunde in het pakket hebben daarvoor in de plaats een schoolexamen rekenen. Dit zijn:   

 • havo-leerlingen die het examenprofiel Cultuur & Maatschappij volgen
 • vmbo-leerlingen die een economisch of het zorg- en welzijn profiel volgen
 • leerlingen uit vmbo-bb die een leer-werktraject volgen

Ook voor hen is de training Beter Rekenen uitermate geschikt. Deze training helpt je kind namelijk ook bij het leren van andere vakken waar rekenvaardigheid een rol speelt . Daarnaast telt vanaf volgend het nieuwe schooljaar (2022-2023) het resultaat voor rekenen mee voor het mbo-diploma. Een manco voor rekenen kan daardoor betekenen dat je je mbo-diploma niet haalt.

Leren-plus Beter rekenen Leeuwarden Inschrijven

Voor wie?

Deze training is voor leerlingen van het eerste tot en met het vierde van het voortgezet onderwijs en mbo die zich onzeker voelen met cijfers, een steuntje in de rug kunnen gebruiken, die hun vaardigheden nog verder willen ontwikkelen. Ook leerlingen die er op de middelbare school achter komen dat ze op de basisschool te weinig rekenvaardigheden hebben opgebouwd. Heeft je kind angst voor rekenen en weet je zeker dat hij geen dyscalculie heeft, dan kan deze cursus hem goed helpen.